Autor: 021.rs

Novi Sad
24.07.2023.
12:30 > 15:09
Dva snažna nevremena koja su protekle nedelje pogodila Novi Sad ostavila su brojne posledice koje su i dalje vidljive na gradskim ulicama i objektima.
  • komsinica

    24.07.2023 19:40
    odgovor
    @Sta
    Nemam kome da prijavim. U pitanju je zajednicko dvoriste a ne javna povrsina. Nazalost, to je najgora moguca kombinacija koja postoji! Mada nas ima samo cetvoro jer je to predratna kuca sa cetiri stana i imamao dvoriste o kojem brinem ja, ali eto docekase oni svojih pet minuta. A odnos snaga je 3 prema jedan u njihovu korist, i verujete ovo zaista nemate kome da prijavite sem da se iskukate da ste izgubili bitku, a bitku vodim vec 25 godina, veroveli ili ne! Pozdrav!
  • Marko M

    24.07.2023 19:34
    Nevreme i pomoci ugrozenima
    Ma kod nas u zgradi i kad je "normalna"situacija nem predsednika skupštine stanara niti ga interesuje sta se događa u zgradi a kamo li vam zgrade!Zgrada u rasulu i Jos ga molis kad treba pomoc-dezinsekcija i deratizacija ,poplava u stanu od strane komisije samo kaze-Nista ne znam a ne znam ni ko stanuje gde!On nema spisak stanara!Nema sastanaka da se razrede problemi jer njegovim mozgom upravlja investitori koji su gradili zgradu i imaju apartman u zgradi!Zabio se covek u stan i retko izadje kad mu zvonila na vrata da bi kazao problem!Sve u svemu katastrofalno!Cak i kad je donji deo biciklane plivao u vodi nije ni izasao !Pa ne daj Boze da nam padne krov on bi spavao dubokim snom!Ma nema pomoći oni koji dodju na vlast ne skidaju ga oni kojima on odgovara!
  • Cubi

    24.07.2023 17:42
    Upravnici profesionalni ako ih ima u ovom gradu mogu se nabrojati na prste jedne sake..
  • Novosadjanka

    24.07.2023 16:42
    @Tuzno
    Nekoliko puta godisnje se stanari skupe i ociste odvode oko terena, tj odkopaju jer su prepunjeni zemlje i lisca.
    Svakodnevno cistimo okolinu , bahatih sto bacaju smece gomile i sto ispadne iz kamiona cistoce...Dokle!?
    Grana i grancica ima na sve strane...to se moze pokupiti , sto je i uradjeno, na gomilu. I?
    Cekamo sledecu oluju da to razbaca opet?
    Neko drvece je moglo da se spase...dosli "neki" i sve posekli, do panja...Ko ih je organizovao, ili su se sami organizovali?!
    Kakva nam je drzava, takva i reakcija na nevreme, boljenje uvaca ili mozda pravilnije receno, blejanje ovaca.
  • tzm

    24.07.2023 16:35
    Oluja odnela gomilu crepova sa zgrade. Od profesionalnog upravnika smo dobili odgovor da je i kod njega slican problem u zgradi. Razumem da i on ima problem ali ja nisam njegov upravnik vec on moj. Majstora za krov nismo videli ni za vec postojece probleme. Upravnici nametnuti i apsolutno beskorisni.
  • Everest

    24.07.2023 16:22
    Ja zivim kod sajma. U potkrovlju. Sa moje zgrade je odneseno cca 10m kvadratnih metara krova. Dve prostorije su mi bile poplavljene. Obavesteni profesionalni upravnik i predstavnici firme koja odrzava zgradu. Evo jos malo 72 sata od nevremena niko se nije pojavio ni da pogleda stetu. Nisam trazio da se odmah sanira ali sam insistirao da dodju i naprave zapisnik, izvestaj....sramotno i neverovatno neprofesionalno. Izgovori na sve strane pocev od toga da je gazda na moru....pa nije na marsu pa se nemoze javiti na telefon. Od sledece informatike nema vise mog dinara za njih. Uzimanje para za odrzavanje i upravljanje zgradom ...prva veca oluja i oni odneseni kao i moj krov....
  • Rade

    24.07.2023 16:13
    Komsije
    Kod nase kuće nekoliko palih vecih grana. To smo sklonili, deca grabuljama lisce pokupili.
    Komsiji pomagao manje drvo da sklonimo sa ulaza. Namestio sam 8 crepova na komsijskoj kuci, iste noci posle nevremena.
    Vidim da ostali ne mrdaju prstom.
    Razumem ko je star ne moze, ali ovo cekanje kod kuce i da ce gradsko zelenilo sve uraditi... Pa neka cekaju. Moje je misljenje i stav da treba pomoci komsijama i ne treba cekati.
  • Veverica

    24.07.2023 16:07
    Ma kakav komsiluk i upravnik
    Nas upravnik ni da izadje na hodnik da vidi sta se desava, jesmo zivi stanari? Ja drzala staklena vrata na hodniku, sva u stresu da se sve ne polomi, a on brinuo o kucetu sto mu u stanu zavijalo.
  • Sta?!

    24.07.2023 16:03
    @komsinica,
    Ko im je dozvolio da seku? Zasto ih niste prijavili bar?
  • Ivan

    24.07.2023 15:42
    .
    @Tužno
    Ne radi se o tome da ljude boli uvo, nego je to namerna reakcija na oholost vlasti i nametnutim nepostojećim dažbinama koje plaćaju da bi uhlebi dobili platu u JP
  • DR nauka

    24.07.2023 15:20
    Upravnik . Čovek na moru a to što vise crepovi i lim to ga ne zanima. A još čovek iz zgrade.
  • komsinica

    24.07.2023 15:13
    Nije mi se tokom nevremena desilo nista ali nakon nevremena jeste. Naime komsije, drvomrzitelji dočekali su svojih pet minuta i posekli četiri velika stabla i dvoristu ,preventivno, sa kojih tokom ove dve oluje nije otpalo nista jer je dvoriste tako pozicionirano da se ne nalazi na jekom udaru vetra. Čestitam komšijama, čekali su ovaj momenat godinama. Sada cemo umesto hlada dobiti muskalte u autogumama, betonskog labuda a naci ce se i koji bastenski pajac. Pozdrav! I čuvajte se ne oluje, nego komsija!
  • Zebra

    24.07.2023 14:55
    Desio se odraz SNS politike. NATO dok nas je bombardovao imali smo restrikcije ali su zaposleni sve popravljali. Danas EV ima više zaposlenih nego radnih mesta, ali na terenu samo mali broj. Sve ostalo su SNS botovi! Svaka čast za ekipu na terenu i zao mi je sto radite u takvom otrovnom politickom okruženju!
  • Dragan

    24.07.2023 14:00
    Ah
    Ko će pregledati dali su limeni krobovi pričvršćeni za fasadu oli su samo poklopac na zgradi ?Limeni krovovi su izum naprednih desničara.A park Novi Sad nema od devedesetih,nemq zeleni prsten.aU velikim gradovima raspravljqju koje drveće jebnaj izdržljivije i nak zdravije jer drvo iznutra truli
  • Tužno

    24.07.2023 13:55
    Ova nesreća je pokazala koliko boljača uvca ima u gradu. Razumem da ljudi u zgradi nemaju motornu testeru, ali valjda metlu i rukavice za sitno granje imaju? Većina čeka nekog drugog i ne bi prst pomerila za bilo šta van praga stana.
  • Salajčan

    24.07.2023 13:28
    Sramota
    Delovi Salajke i dalje nemaju struje( deo Karađorđeve do šajkaške,ustanička,Radoja Domanovića) ,i o čemu onda da pišemo i koga da hvalimo,kad smo mi ovde uvek zadnja rupa na svirali i sete nas se samo kad su izbori
  • Milan

    24.07.2023 13:07
    Kisač
    U Kisaču od petka nema ko da popravi ,tj.uključi struju u delu Vojvođanske ulice. Pala metalna bandera na ulasku kod igrališta. Malo dalje još dve,betonska i drvena.
    Niko nije iz Elektro distribucije došao.
    Živimo pod svećama,a zamrzivači doviđenja.
  • NS

    24.07.2023 13:00
    Danas sam bio u gradu, šta reći? Haos. Ruševine na sve strane.
    Kada se nešto ovako desi tek se vidi kakav smo mi narod. Prošao sam kroz par ulica granne na sve strane, na svaku kapiju dvorišta grana vlasnik čeka da mu neko dođe da je skine. Treba viđeti samo trenutno stanje oko GSP_a trotoari zatrpani u ambulantu se ne može ući. A kada se menja vlast i Direktor svi su u radnim odelima sa četkama sa farbom u rukama, metlama, grabuljama, usisivačima.
  • Veterničan

    24.07.2023 12:52
    Deo Veternika od SREDE UVEČE nema uopšte struju (nijednu fazu).Danas je ponedeljak,dokle?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna